Laatste week MUSEUM VAN Soufiane - te zien op station Utrecht Centraal

Laatste week: MUSEUM VAN Soufiane op Station Utrecht

Tot en met zondag 24 september is het MUSEUM VAN Soufiane nog te zien op perron 11/12 van station Utrecht Centraal. De laatste kans om deze bijzondere objecten uit de hele wereld te zien die te maken hebben met sport en spel, voordat zij weer terug gaan naar het depot van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde. Het MUSEUM VAN reist daarna verder naar station Zwolle, waar vanaf donderdag 28 september het MUSEUM VAN Filemon te zien is.

MUSEUM VAN Soufiane Touzani

Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde (samen Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen) vroegen freestyle voetballer Soufiane Touzani op zoek te gaan naar verborgen schatten in het enorme depot en deze tentoon te stellen in een mini museum op het station. In het depot vond Soufiane diverse objecten uit de hele wereld die te maken hebben met sport en spel.
In een speciaal omgebouwde wachtruimte op perron 11/12 van station Utrecht worden Soufiane’s favorieten tentoongesteld. De drie musea kunnen op deze manier samen met BankGiro Loterij, ProRail en NS deze verborgen schatten niet alleen openbaar maken buiten de museummuren, maar ook naar het publiek toe brengen.

MUSEUM VAN reist verder

Na het MUSEUM VAN Soufiane Touzani, Floortje Dessing en Kenny B is het vanaf 28 september de beurt aan Filemon Wesselink. De presentator is ook het geheime depot in gedoken en hij vond daar diverse objecten uit de hele wereld die te maken hebben met vruchtbaarheid. Het MUSEUM VAN Filemon is van 28 september tot en met 22 oktober gratis te bezoeken op perron 3/5 van station Zwolle.

Kijk voor meer informatie op www.museumvan.nl

Noot voor redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Karin Flierman
PR Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen