Perron 11/12 van Utrecht centraal tijdelijk speelveld voor Soufiane Touzani | Museum van

Perron 11/12 van Utrecht centraal tijdelijk speelveld voor Soufiane Touzani

Freestyle voetballer Soufiane Touzani opent tijdelijk mini museum op station Utrecht

Op perron 11/12 van station Utrecht is van 24 augustus tot en met 24 september het MUSEUM VAN SOUFIANE te bezoeken. Een wachtruimte is speciaal hiervoor een maand lang omgebouwd tot museum, waar objecten uit de hele wereld die te maken hebben met sport en spel worden tentoongesteld. Freestyle voetballer Soufiane Touzani koos zijn favoriete objecten uit de enorme collectie van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde.

Het MUSEUM VAN
Soufiane
De collectie in het MUSEUM VAN SOUFIANE is gericht op sport en spel. Zoals hij zelf vroeger sokken oprolde tot een bal zo vond hij in het geheime depot van de drie musea nog meer creatieve oplossingen om toch te kunnen sporten of spellen te kunnen spelen. Naast zelf gemaakte en bijzondere spellen uit de hele wereld vind je ook objecten uit de fancultuur terug in het mini museum. Daarnaast voegt Soufiane ook zelf wat toe aan zijn eigen mini museum. Speciaal voor Soufiane maakte de Amsterdamse designer Floor Wesseling (bekend van Blood In Blood Out) een uniek shirt voetbalshirt met Soufiane’s levensverhaal dat tevens wordt tentoongesteld.

Verborgen schatten buiten de museummuren
In het depot van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde (samen Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen) worden maar liefst 375.000 objecten met grote zorgvuldigheid beheerd. Om meer van deze verborgen schatten te kunnen delen met het publiek wordt er tot en met oktober op 4 stations door het land wachtruimtes omgebouwd tot mini museum. Voor de musea was het een uitdaging om de collectie op deze bijzondere manier in de publieke ruimte te kunnen laten zien. In samenwerking met de BankGiro Loterij, ProRail en NS is het mogelijk om een gedeelte van de collectie op deze unieke wijze niet alleen openbaar te maken buiten de museummuren, maar zelfs naar het publiek toe te brengen.

MUSEUM VAN
Na het MUSEUM VAN SOUFIANE reist dit project verder met het MUSEUM VAN Filemon Wesselink (28 september t/m 22 oktober in Zwolle). De reis door het land begon in Leiden met het MUSEUM VAN Floortje Dessing, vervolgde zijn weg met het MUSEUM VAN Kenny B in Arnhem en eindigt in het Tropenmuseum, waar vanaf 25 oktober het MUSEUM VAN Yvette van Boven is te zien.

Bekijk hier de trailer van het project of het bezoek van Soufiane aan het depot hier.

Noot voor redactie:
voor meer informatie en interviewverzoeken kunt u contact opnemen met
Karin Flierman
PR Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen
karin.flierman@wereldculturen.nl
088 - 0042 815

Soufiane Touzani
Downloaden JPG (10.87 MB)